Followers

Thursday, January 26, 2012

time that i wasted

Assalamualaikum....
kembali mengupdate blog saya setelah lama x un9 pakai laptop..
happy holiday kawan2 sama unimas!!!!
(x terlambat ku ape yg aku ucap nieh??)



hehehe..selama nie un9 pakai phone jer...
nk buat entry pasal masa yg aku gunakan utk cuti nie..
.
.
.
.
Entahla wei.. bosan sgt cuti nie..masa final exam bukan maen lagi aku nk cuti.. sekarang bosan pulak.. hmm..maybe xde kawan kot..
aku kat kampung nie mane ada byk kawan.. aku xbegaul sgt pon dgn budak2 kat tempat aku stay..
errr..Bosan melnda diriku.. OHHH.. TIDAK!!!!!!

nk tau ape aku buat???
MAKAN
TIDO
MAKAN 
TIDO


>>ARUM BULAK JAK BAH<<


adalah nulong mak ku sikit2,, kakya keja g tempat rumah urg..
adalah nk dibisnes.. hahaha...
borink nya cuti ini..
tapi cuti ini hanya sekejap sahaja..
bila dah start sem baru nanti,, start la muka xboleh bla buat muka seposen nak mintak cuti..



satu jer perkara penting aku kena buat cuti ini..
FIKIR TAJUK...
::
tajuk aper??

:::RESEARCH METHOD:::

-to be continued-




Saturday, January 21, 2012

Bean forgot the skin

Assalamualaikum wahai teman yg mengenali diri ini..
Saja nk update blog pasal “bean forgot the skin”



Hehehe.. mcm lucu pulak  bila KACANG LUPAKAN KULIT di translatekan kedlm bahasa Inggeris.. hehehe..bean forgot the skin aku nk tujukan kpd sape2 yg aku panggil “kawan” yg lupakan aku,,,
Hmm,, sungguh lemah diri hamba Allah ini.. senang sgt utk dilupakan..



Bila susah cari aku,,bila senang terus LUPA dengan kawan….ni nk pesan sikit,,,berhati2 lah memilih kawan..jgn kwn mkn kawan sudah..ni tak..terus lupa kawan..Contact and text pon tidak…Memang hamba ini senang dilupakan…Sedih aku Allah jer tahu..Dalam blog ini saya dpt luahkan perasaan yg terbuku..Bean forgot skin..sesuai sgt utk org yg lupakan aku,,Bak kata aku lah..hahaha..
Nanti bila susah and BOSAN..mulalah ..Carik aku,, bila aku Bosan,susah, ada ke nk tolong aku..???!
Tension aku..



P/s .. xpe.. biar lah lupakan aku.. asal x lupa ALLAH sudah..
           :’) aku diam lah…
Hati-hatilah atau tinggalkan sahaja sahabat seperti di bawah:

1. Sahabat yang tamak: ia sangat tamak, ia hanya memberi sedikit dan meminta yang banyak, dan ia hanya mementingkan diri sendiri.

2. Sahabat yang hipokrit: ia menyatakan bersahabat berkenaan dengan hal-hal lampau, atau hal-hal mendatang; ia berusaha mendapatkan simpati dengan kata-kata kosong; dan jika ada kesempatan membantu, ia menyatakan tidak sanggup.

3. Sahabat pengampu: Dia setuju dengan semua yang kamu lakukan tidak kira betul atau salah, yang parahnya dia setuju dengan hal yang tidak berani untuk menjelaskan kebenaran, di hadapanmu ia memuji dirimu, dan di belakangmu ia merendahkan dirimu.

4. Sahabat pemboros dan suka hiburan: ia menjadi kawanmu jika engkau suka pesta, suka berkeliaran dan ‘melepak’ pada waktu yang tidak sepatutnya, suka ke tempat-tempat hiburan dan pertunjukan.

Wednesday, January 4, 2012

lagu pilihan~~


Artis pilihan saya bulan ini

JeweL









I'm driving around a town
Kinda bored with the windows rolled down
See a girl on the bus stop bench
Dressed to draw attention

Hoping everyone will stare
If she don't stand out she thinks she'll disappear
Wish I could hold her, tell her, show her
What she wants is already there

A star is a star
It doesn't have to try to shine
Water will fall
A bird just knows how to fly

You don't have to tell a flower how to bloom
Or light how to fill up a room
You already are what you are
And what you are is beautiful

Heard a story the other day
Took place at the local VA
A father talking to his dying son
This was his conversation

"It's not supposed to be like this
You can't go first I can't handle it"
The boy said "Dad now don't you cry,
Remember when I was a child what you used to tell me when I'd ask why?"

(You'd say) Gravity is gravity
It doesn't try to pull you down
Stone is stone
It can't help but hold its ground

The wind just blows, though you can't see
It's everywhere like I'll always be
You already are what you are
And what you are is strong enough

Look in the mirror
Now that's another story to tell
I give love to others
But I give myself hell

I'd have to tell myself
"In every scene there's a perfect plan"
Everything I hoped to be
I already am

A flower is a flower
It doesn't have to try to bloom
And light is light
Just knows how to fill a room

And dark is dark
So the stars have a place to shine
The tide goes out
So it can come back another time

Goodbye makes a love so sweet
And love is love so it can teach us
We already are what we are
And what we are is beautiful

And strong enough
And good enough
And bright enough

mY home Town

mY home Town

serangkai dengannya~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...

Search This Blog