Followers

Saturday, December 8, 2012

Cinta Dari Syurga


Assalamualaikum…

Entry kali nie..

CINTA DARI SYURGA…
CINTA DARI SYURGA? Nama tajuk yang aku dapat daripada nengok citer kat TV3..
Sedih siot.. pengorbanan seorang isteri yang sanggup berkorban dengan tidak mau melihat suaminya dngan dosa..
Sanggup nak satukan hubungan suaminya dengan seorang wanita yg betul2 cintakan suaminya itu…Damn …sedih giler.. Know what? Dia kahwinkan suami dia dgn pompuan tu…. As a result, suami tu x berlaku adil.. then that wife wanted to divorce with him.. 



SEMUANYA PASAL CINTA

PERKARA YANG PALING KEJAM IALAH MEMBUATKAN SESEORANG TU JATUH CINTA DAN KEMUDIAN MEMBIARKANNYA BEGITU SAHAJA.
 Kejam kan??

CINTA KADANG-KADANG INDAH
CINTA KADANG-KADANG HEBAT
CINTA KADANG-KADANG BERNILAI

TaPI.

CINTA SELALUNYA KEJAM
CINTA SELALUNYA PENUH DENDAM
CINTA SELALUNYA BUAT ORANG NANGIS
CINTA SELALUNYA BUAT ORANG BODOH

p/s ‘ Cinta itu tidak pernah disedari..
sehingga tiba disaat perpisahan’,,





 Aku just diam,, dan aku stress sgt skrg . .. 

hasil nukilan blog dari saya yg x seberapa, si pentipu. =)




Wednesday, November 28, 2012

What Friends For

Hello guyz...
Today updating new entry,,
Its all about Friends,,

LOL.. this pic remind me and my friends,,
Everybody Need Friends
Without friends We are nothing If our friend is not stab behind each other.


Friends For Help.
Friends for Idea.
Friends For anything about work.
Friends for benefit
Friends for Secure feelings


Love my friends. 
Instead, Love My CUTE. I know you reading this. :)






Thursday, July 26, 2012

RAMADHAN

Assalamualaikum semua..
Ni just update entry baru ..
pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan,
Saya just nk wish pada semua kawan2 
SELAMAT MENYAMBUT RAMAHAN AL MUBARAK. 











Saturday, July 14, 2012

what a Bosan DAy





Assalamualaikum. What A bosan Day tajuk entry kali nie.. 
Mesti korang heran, knp picture aku kat atas tu yg belagak mcm model aku letak dlm post kali ni? haha..saje je..model x laku.. hahaha

Know why? sebab aku bosan.. haha.. today sgt penat. mana tidaknya, pakaian yg satu minggu aku kumpul aku kena cuci hari nie.. x sangka, paling banyak baju kolar dgn boxer.. haha... penat nyerr,,, aduhai.. nk kua , feel nk tengok wayang, x jadik coz Kazen aku kat kpg meninggal. kalau aku keluar plak mcm x menghormati org yg baru pergi. aduhai.. 

Xtau nk wat ape, sape yg ade kaple tu untonglar.. tangan x lekang dr phone. ilang sikit bosan. x gitue?? ahahaha... ni, aku nk titipkan satu lagu buat anda semua.. huwaaa.. bosan sgt..tp bila denga







Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Thursday, July 12, 2012

My Quotes


Assalamualaikum semua...
xtau nk wat pe..update blog la jawabnya..Entry kali nie,,, quotes yg saya buat.. Enjoy read. Make sure U get into me. Fahamkan perasaan Saya. 




SAYA GAGAL BUKTIKAN KASIH SAYANG

SAYA PADA BEKAS KEKASIH SAYA. SAYA GIVE UP





LENA TIDUR SAYA BERCAmPUR BAUR 
DENGAN KESEDIHAN YANG MELAMPAU. 
SAYA SEJURUS ITU LANTAS MENANGIS.


MASIHKAH MAMPU AKU GAPAI 
BINTANG DIHATI DIKALA LARA
menggamit jiwa ini







CINTAKU BUKANLAH 
CINTA BIASA. CINTAKU 
EXTRAORDINARY



HATI SAYA PENUH 
ONAK DAN DURI KESEDIHAN.
SEKARANG MENCUCUK CUCUK DALAM HAti saya. Sakit 
RASANYA





HATI SAYA KETANDUSAN
NILAI NILAI CINTA.MUNGKIN GARA-GARA INI SAYA 
LEMAH BERCINTA




SAYA PERLUKAN KEBAHAGIAAN.
BUKAN PENDERITAAN.





PERHATIAN .SAYA MUDAH JATUH CINTA
. SO JAUHKAN DIRI DARI SAYA.

Wednesday, July 11, 2012

found love in a hopeless places




















Be my Baby



Assalamualaikum semua ..
nothing to do at home, so maen blog la jawabnya.. huhu..
anyway, today damn tired. everything i've done.. kemas perabot,kemas bilik..g kedai perabot..aww..sangat meletihkan.. huhu..sehat semua?? haha..kalo dah on9 tue konfirm la sihat....

sori la coz aku gedik sgt letak pic aku kat entry kali nie.. x hensem kan? well, thats why xde yg nk..heheheh...hmmmm..now hujan +nantok..but aku gagahkan diri maen blog nie..hahahah..

jap2.. saya jatuh cinta la.. hahahha..but dgn kucing rumah aku... 3 ekor sume.. hahaha..anyway...dyeorg manja.. hahaha...

ok..aku tatapkan video ini utk kalian..sebab aku suka sgt lagu nie.. K-POP TIME!!!!!wargghhhhh






Watching gyesok barabomyeo nan
Waiting niga dagaogimaneul barae

Eoseo naege wa nal deryeoga jebal
Dreaming ni mamdo na gatgireul
Praying gaseum joimyeo nan gidohae
Jeo haneure ireoke du soneul moaseo
Ireon jeogi eomneunde naegaseumi dugeundugeun dugeundaego

Myeot beon bon jeok eomneunde ni moseubi jakku kkume nawa
Chabunharyeo haneunde niga tto nae apeman natanamyeon
Saranghandago malhaebeoril geotman gata

Please be my baby, Please be my baby
Neoman saenggakhamyeon michigesseo
Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u
Make me your lady, Make me your lady

Naui sarangeul neoege julge
Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

Crazy naega michyeonneunji wae
Lately haru jongil nan mwol hadeunji
Neoui sajini meorissoge bakhyeosseo
Perfect modeun ge wanbyeokhae
Terrific geotgwa sok modu da eojjeom neoneun
Mojaraneun ge hanado eomneun geonji

Chabunharyeo haneunde niga tto nae apeman natanamyeon
[| From: http://www.elyrics.net/read/w/wonder-girls-lyrics/be-my-baby-lyrics.html |]
Saranghandago malhaebeoril geotman gata

Please be my baby, Please be my baby
Neoman saenggakhamyeon michigesseo
Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u
Make me your lady, Make me your lady
Naui sarangeul neoege julge
Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

Ja deo isang ije mangseoriji ma
Nae mareul uisimhaji ma
Nae mareul mitgo nareul ttarawa

Nan ni insaengui majimak
Yeojaga doego neon nae majimak
Namjaga doel georan geol aljiman

Neon ajik molla wae nolla ja eoseo ppalli nareul golla
Mal hal pillyodo eobseo geunyang
Nae maldaero jal hal saenggangman hamyeon dwae
Geureoni ni ape nal jal bogo pandaneul hae bwa
Eottae 88 naido ttak maja modu da maja

Please be my baby, Please be my baby
Neoman saenggakhamyeon michigesseo
Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u
Make me your lady, Make me your lady
Naui sarangeul neoege julge
Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

Tuesday, July 10, 2012

CINTA SAYA??

Assalamualaikum ,,,
HYE kawan-kawan..lama rasanya tidak mengupdate blog ini... aduh..berkurun lama rasanya gara2 busy dgn semester lepas.. 


CINTA? ya itu tajuk entry saya kali ini.. konfirm ramai yg tengah bercinta buat masa ni kan??Jelly betul saya..haha..saya ni umur dah lanjut 22..tp still xde yg nak? JUAL MAHAL KATANYA.. hampeh..JANGAN GELAK tau. ni betul2 terjadi.. Saya x pandai la ngorat org.. know why? org pon xda rasa nk ngorat saya..



haish.. saya sebenarnya DILEMA. SEDIH .dan KECEWA. mana tidaknya cinta saya ditolak mentah2.. hahaha..tak da harapan katanya.. saya ni dilabel JANTAN SIAL katanya, haha..INI SAYA AMBIL KISAH. buat masa ini saya memang still ingat kata2 dia terhadap saya.. urhh..pedihnya bercinta.. SAya xnk bercinta!! saya tidak mau perkara yg sama berulang..


Pedih, kesal, merana itulah rasa saya.. hmm..menangis air mata darah pun tiada guna. saya mau berikan cinta saya pada ALLAH, dan KELUARGA, serta KARIER saya buat masa ini. 


SAya manusia yg lemah, mana tidaknya, MUDAH SANGAT JATUH CINTA plus Percaya omongan kosong org2 hati yg busukkkkk!!(keluar aer lior) hahha,,,




Hati saya berkata.. tidak payah bercinta ..tiada ginalah. buang masa sahaja. Malu nya saya bila semua perkara ini terjadi.. MULA2 kenal di Fb, then putus di twitter, gara2 aku layan budak2 kat twitter.. haishh malas aku ingat crita bodoh. puihh..tiada guna langsung...
Sayang, kunci pintu hati saya sudah saya buang jauh ke lautan dalam. harap2 dimakan jerung. kalau kena rampas puteri duyung tu saya terimalah. hahaha




Kepada siapa yg hangat bercinta tu GOODLUCK guyz... hope happily ever after

Wednesday, June 27, 2012

A day with sister

Assalamualaikum.....
xde idea nk post ape..
nah,, ni picture aku dgn sis...
Bosan x taw nk wat ape...





Saya suka mata saya..opppssss..


Iklan ubat gigi darlie sebentar....


Penant duduk..so ambil picture berdiri plak.. hahaha..oopppsss

Thursday, March 22, 2012

Hana Tajima

Salam..
NO IDEA dan X TERPIKIR LAGI nk post entry pasal apa..
hehe..tadi bukak la Youtube..
so ternampak la video wanita cantik buat tutorial fesyen bertudung.. wah...
aku x layan sgt tengok tudung..but wajah pompuan nie..CANTIK SGT..
sesuai dijadikan isteri,,
fuhh..pakai Tudung plak tu..
wahh...
Anyway guyz.. wanita yg memakai tudung berfesyen lebih baik dari wanita yg xpakai tudung langsong...



layan video nie k.. :)


Friday, February 17, 2012

I'm 22 years Old !!!!

Happy Bday To Me !!!!
now Im 22 years old On
 15th February 2012 !!!!






Thanks for a birthday wishing !! yeah,,now I'm totally 22 YEARS OLD !! semakin tua 


bahh!! syukur ke hadrat illahi ..syukran jazilan...ada pantun nie..


daging kambing masak kari,

rasanya mmg enak sekali..


kawan bukanlah dpt setiap hari,,


moga persahabatan kekal di hati.. :D



Wednesday, February 8, 2012

lagu untukmu

Lagu ini aku tujukan buat insan yg aku syg...
saya sayang anda..
.
.
.
TENTANG PERASAANKU
.
.
.
.








Aku takkan lelah menunggu
Hingga waktu ajal menjemputku
Takkan pernah sesalku untuk menunggumu
Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap menunggumu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa hidupku sampai mati
Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap
Akan tetap menunggumu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa hidupku sampai mati
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa hidupku sampai mati








Monday, February 6, 2012

SALAM MAULIDUR RASUL



SALAM MAULIDUR RASUL buat semua umat NABI MUHAMMAD S.A.W

marilah kita sama2 berselawat ke atas Nabi junjungan kita...
Marilah sama2 kita menghayati pengorbanan  Nabi dalam menegakkkan syiar islam..


Allahumma solia'la saiyidina Muhammad waa'la ali wasahbihi wabaarik wasallim' 3x.





sunyi

x fahamlah...
knp sunyi sangat cuti nie..
or,,maybe aku memang xda kawan langsong??
aku nk cari kawan lahh....
Hmm.sapalah nk kawan dgn aku...
bosan..




.
.
AKU
SUNYI
SUNYI
SUNYI 
dan 
SUNYI


Thursday, January 26, 2012

time that i wasted

Assalamualaikum....
kembali mengupdate blog saya setelah lama x un9 pakai laptop..
happy holiday kawan2 sama unimas!!!!
(x terlambat ku ape yg aku ucap nieh??)



hehehe..selama nie un9 pakai phone jer...
nk buat entry pasal masa yg aku gunakan utk cuti nie..
.
.
.
.
Entahla wei.. bosan sgt cuti nie..masa final exam bukan maen lagi aku nk cuti.. sekarang bosan pulak.. hmm..maybe xde kawan kot..
aku kat kampung nie mane ada byk kawan.. aku xbegaul sgt pon dgn budak2 kat tempat aku stay..
errr..Bosan melnda diriku.. OHHH.. TIDAK!!!!!!

nk tau ape aku buat???
MAKAN
TIDO
MAKAN 
TIDO


>>ARUM BULAK JAK BAH<<


adalah nulong mak ku sikit2,, kakya keja g tempat rumah urg..
adalah nk dibisnes.. hahaha...
borink nya cuti ini..
tapi cuti ini hanya sekejap sahaja..
bila dah start sem baru nanti,, start la muka xboleh bla buat muka seposen nak mintak cuti..



satu jer perkara penting aku kena buat cuti ini..
FIKIR TAJUK...
::
tajuk aper??

:::RESEARCH METHOD:::

-to be continued-




mY home Town

mY home Town

serangkai dengannya~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...

Search This Blog