Followers

Saturday, January 21, 2012

Bean forgot the skin

Assalamualaikum wahai teman yg mengenali diri ini..
Saja nk update blog pasal “bean forgot the skin”



Hehehe.. mcm lucu pulak  bila KACANG LUPAKAN KULIT di translatekan kedlm bahasa Inggeris.. hehehe..bean forgot the skin aku nk tujukan kpd sape2 yg aku panggil “kawan” yg lupakan aku,,,
Hmm,, sungguh lemah diri hamba Allah ini.. senang sgt utk dilupakan..



Bila susah cari aku,,bila senang terus LUPA dengan kawan….ni nk pesan sikit,,,berhati2 lah memilih kawan..jgn kwn mkn kawan sudah..ni tak..terus lupa kawan..Contact and text pon tidak…Memang hamba ini senang dilupakan…Sedih aku Allah jer tahu..Dalam blog ini saya dpt luahkan perasaan yg terbuku..Bean forgot skin..sesuai sgt utk org yg lupakan aku,,Bak kata aku lah..hahaha..
Nanti bila susah and BOSAN..mulalah ..Carik aku,, bila aku Bosan,susah, ada ke nk tolong aku..???!
Tension aku..



P/s .. xpe.. biar lah lupakan aku.. asal x lupa ALLAH sudah..
           :’) aku diam lah…
Hati-hatilah atau tinggalkan sahaja sahabat seperti di bawah:

1. Sahabat yang tamak: ia sangat tamak, ia hanya memberi sedikit dan meminta yang banyak, dan ia hanya mementingkan diri sendiri.

2. Sahabat yang hipokrit: ia menyatakan bersahabat berkenaan dengan hal-hal lampau, atau hal-hal mendatang; ia berusaha mendapatkan simpati dengan kata-kata kosong; dan jika ada kesempatan membantu, ia menyatakan tidak sanggup.

3. Sahabat pengampu: Dia setuju dengan semua yang kamu lakukan tidak kira betul atau salah, yang parahnya dia setuju dengan hal yang tidak berani untuk menjelaskan kebenaran, di hadapanmu ia memuji dirimu, dan di belakangmu ia merendahkan dirimu.

4. Sahabat pemboros dan suka hiburan: ia menjadi kawanmu jika engkau suka pesta, suka berkeliaran dan ‘melepak’ pada waktu yang tidak sepatutnya, suka ke tempat-tempat hiburan dan pertunjukan.

No comments:

Post a Comment

mY home Town

mY home Town

serangkai dengannya~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Loading...

Search This Blog